Öko-drive

A világ legmenőbb elektromos golfautóját építi meg a Mercedes?

Mercedes Vision

A pályázat alapján biztosan egy fantasztikus és futurisztikus végeredményre számíthatunk, mely mögött egy elektromos hajtás lapul.

A golf már önmagában is egy érdekes sport, de ugyanezt már nem mondhatjuk el a golfautókról. Legyünk őszinték, a pályákon található négykerekű járműveknél nincs unalmasabb: nulla kreativitás, semmi élvezet, a megjelenés hiánya.

A Mercedes-Benz Vision Golf Cart névre hallgató jármű azonban egyszerre kínálhat luxust, sportosságot, kreativitást, élvezetet és megjelenést. A közelmúltban elindított pályázat a szenvedélyes tervezőket arra kéri, hogy engedjék szabadjára a fantáziájukat és álmodják meg a világ első komoly golfautóját.

Az elektromos motorral felszerelt járműben természetesen minden olyan technológia megtalálható lenne, mint az iPhone dokkoló Bluetooth és USB interfésszel. A légkondicionáló és a remek minőségű hangszórók szintén az alapfelszereltség közé tartoznának. Az akkumulátorokat pedig napenergiával, és a klasszikus dugós megoldással is feltölthetjük majd.

Érdekesség, hogy az autót kormány nélkül, úgynevezett „bottal” (joystick)  irányíthatnánk. Egyelőre sok a kérdőjel ezzel kapcsolatban, de a tervek mindenképpen biztatóak.