Öko-drive

Hibrid modellekkel tör előre a Land Rover

A Land Rover most hivatalosan is bejelentette az első hibrid hajtáslánccal felszerelt Range Rover és Range Rover Sport típust.

A hibrid technológia már igencsak elterjedt a járművek piacán, de abban még mindig rengeteg a potenciál. Az elektromos verziók némileg háttérbe szorították a hibrideket, de azok időről időre képesek megújulni és valami egészen újat mutatni. Ezek a technológiák azonban sokszor párban járnak.

Most erre készül a Land Rover is a hibrid Range Rover és Range Rover Sport típusával. A hibrid típusoknak a hivatalos mérési adatok szerint 26%-kal alacsonyabb a CO2-kibocsátásuk, ha összehasonlítjuk azokat a benzines társakkal.

Az új hibrid modell szeptember 10-étől lesz megrendelhető. Az első ilyen hibrid Range Roverek 2014 elején kerülnek majd kiszállításra a tulajdonosokhoz. Az autók egy 3,0 literes V8-as SDV6 dízel erőforrással lesznek felszerelve, amit egy 8-sebességes ZF váltórendszer kelt majd életre. A csomag pedig a 35 kW-os elektromos motorral válik teljessé.

Az autók így összesen 340 lóerős leadására lesznek képesek 4 ezres fordulat mellett, ami 700 Nm-es nyomatékot jelent. A Range Rover hibrid álló helyzetből 6.9 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, melynek a végsebessége 218 km/óra lesz. Ugyanez a Range Rover Sport hibrid esetében 6.7 másodpercet és 225 km/órás végsebességet jelent.