Öko-drive

Kiszivárgott a Peugeot 208 HYbrid FE Concept

Megjelent az első hivatalos kép a HYbrid FE Concept modellről, mely a Frankfurti Autószalonon fog bemutatkozni.

Úgy tűnik, hogy ez nem a Peugeot hete, hiszen korábban a Peugeot 308 R Concept modellről szivárogtak ki képetk, közvetlen a Frankfurti Autószalon előtt. Most a 208 HYBRID FE típus van soron, melynek CO2 kibocsátása csak 49 gramm kilométerenként, miközben álló helyzetből mindössze 8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára.

A koncepció a kis VTi háromhengeres motor frissített változatát használja, mely erősebb és hatékonyabb az elődjénél. Ehhez párosul az EGC automata sebességváltó rendszer, valamint az elektromos motor és akkumulátor, amit a Peugeot a hosszú távú versenyzések világából mentett át a közutakra és ami 40 lóerő helyett 140-et kínál számunkra. Ennek köszönhetően az elektromos motor alapját képezi a Peugeot 908 HYbrid4 Le Mans versenyautó.

Ehhez a csomaghoz kapcsolódik a 90 cellás lítium-ion akkumulátor, ami EV módban körülbelül 18 kilométer megtételére képes. A francia mérnökök természetesen az autó külsején is sokat dolgoztak, így többek között egy teljesen átalakított hátsó részt kapunk.