Öko-drive

Porsche 918 Spyder: Kevesebb, mint 7 perc alatt ér körbe a Nürburgringen

A gyártónak sikerült 7 perc alá vinnie a Porsche 918 Spyder leggyorsabb idejét, mellyel új egyéni rekordot állított fel.

Az elmúlt években a gyártó folyamatosan fejlesztette és tesztelte az új típust, melynek sorozatgyártású változata ott lesz Frankfurtban a következő héten. A McLaren P1 és a LaFerrari után a Porsche is beáll a sorba és hivatalosan is leleplezi a legújabb szuperautóját.

A plug-in hibrid modell egy 4,6 literes V8-as benzinmotort használ, ami két villanymotorral és egy 6,8 kWh-s lítium-ion akkumulátorral egészül ki. A középmotoros autó 608 lóerő és 530 Nm-es nyomaték leadására lesz képes, míg az elektromos motorok további 156 és 129 lóerőt jelentenek számunkra. Ezzel a csomaggal a stuttgarti szuperautó kombinált teljesítménye 887 lóerő és 880 Nm-es nyomaték lesz.

A Porsche 918 Spyder 2,8 másodperc alatt gyorsul majd fel 100 km/órára, míg a 200 km/órát 7,9 másodperc alatt éri el. Ugyanez 300 km/óra esetében 23 másodpercet fog majd igénybe venni. Az autó érdekessége, hogy a lenyűgöző motorerő és teljesítmény ellenére az autó csak 3,3 litert fog fogyasztani 100 kilométeren, ami 79 g/ km CO2-kibocsátást jelent. Természetesen, ha versenykörülmények között lépünk oda a gépnek, és abból mindent kihozunk, akkor ez a 3,3 liter nem felel meg a valóságnak, de valószínűleg még így sem fogja elérni a 7-8 literes fogyasztást. Az első nemzetközi tesztek többet fognak mondani.

A Porsche kiadta az első hivatalos videóját az újonnan bemutatkozott Porsche 918 Spyder típusról, mely hosszas fejlesztés és tesztelés után gyártósorra kerül. Az autó ott lesz a Frankfurti Autószalonon. A több mint 795 lóerős autó a Michelin sorozatgyártású abroncsait kapta meg, melyek egészen szenzációs eredményeket mutattak az autón gördülve. Az opciós Weissach névre hallgató csomaggal pedig még ennél is nagyobb vezetési élményben lehet része a tulajdonosnak, ami mögött nagyobb teljesítmény is áll.

A Porsche hivatalos tájékoztatása szerint a modell prototípusa 7 perc 14 másodperc alatt ért körbe a 20.6 km hosszú Nürburgring Nordschleife versenypályán. A Porsche AG elmondása szerint a plug-in hibrid szuperautó messze várakozáson felül teljesített és rendkívül elégedettek az eredményekkel. Ezek az eredmények pedig alátámasztják azt, hogy a jövő koncepciója valóban életképes.

Nos, a Porsche a fent említett 7 perc 14 másodperces időt is felülmúlta…

Íme a nagy esemény