Öko-drive

40 elektromos autót tervez a Volkswagen a következő 5 évben

A német gyártó láthatóan komolyan veszi az elektromos projektjét és 2018-ig összesen 40 elektromos modellt tervez piacra dobni, ami egy igen komoly ígéretnek számíthat.

A Volkswagen a Toyotától és a Nissantól eltérve messze később mutatta be az elektromos autóját. A 2013-as Frankfurti Autószalonon azonban már ott volt a márka két szériagyártású elektromos járműve, mely egy teljesen új színvilágot jelent a Volkswagen gépparkjában.

Ez egyértelmű jelzése volt annak, hogy a japánokhoz hasonlóan a Volkswagen is komolyan gondolja az elektromos autók fejlesztését. Ezzel nem utolsó sorban a BMW-hez csatlakozott a neves márka, miután a bajorok is piacra dobták a saját kicsikéjüket, mely az i3 nevet kapta.

Martin Winterkorn, a konszern vezérigazgatója egy igen komoly és jövőbemutató kijelentést tett, mely szerint 2018-ra a német gyártó piacvezető lesz a villanyos gépjárművek kategóriájában, ami nagy mérföldkövet jelenthet a VW számára. A szakember elmondása szerint igény esetén akár 40 különböző elektromos járművet is képesek lesznek értékesíteni, mely a Toyota és a Nissan számára is konkurenciát jelenthet.

A VW 14 elektromos és hibrid autót ígér 2014-re, ami annak tekintetében nem lehet meglepő, hogy a gyártó már hosszú évek óta kísérletezik az ehhez hasonló modellekkel, így a szakértelem és a tapasztalat, valamint a termelési potenciál megvan ahhoz, hogy ezek az ígéretek meg is valósuljanak.