Öko-drive

Egy egészen vad és erős elektromos kerékpár

A Greyp G-12 névre hallgató elektromos konstrukció egyszerre látványos, innovatív, vad és erős.

A Rimac Automobili egy igazán ismertnek cégnek számít a piacon, miután az ő nevükhöz fűződik a világ legerősebb elektromos szuperautója. Az RA több mint két éven át dolgozott és fejlesztette a G-12 kódnevet viselő kerékpárját, mely több szempontból is innovatív.

A Greyp G-12 csak az ujjlenyomatunk beolvasásával aktiválódik. Érdekesség, hogy a rendszer akár 50 ilyen ujjlenyomat tárolására és beolvasására alkalmas. A kerékpárt három egymástól nagyban különböző üzemmódban tudjuk használni: Utcai, Eco és Power.

Az utcai üzemmódban 250 Wattos energiaforrást használhatunk, melynek a maximális sebessége 25 km/óra. A Speed üzemmód (12 kW) esetén a maximális sebesség 65 km/óra, mely egészen zseniális ezen a területen.

A hajtásról egy A123 típusú lítiumos akkumulátor gondoskodik. Az 1,3 kWh kapacitású csomagot 80 perc alatt tölthetjük fel teljesen egy 220V-os konnektorral. Az árazásról egyelőre nem sokat tudni, de valószínűleg 5 és 10 ezer euró között kaphatjuk meg a Rimac Automobili elektromos csúcsjárművét.