Öko-drive

Cél a 600 km/óra: itt a világ leggyorsabb elektromos autója

A Venturi Automobiles bemutatta a rekordkísérletre készülő VBB-3-at, mely egy keskeny és hosszú „torzszülöttre” emlékeztet leginkább. Teljesítménye 3000 lóerő felett van.

A monacói Albert herceg és párja, Charlene is jelen volt a VBB-3 bemutatóján: az autó fejlesztésében az Ohioi Állami Egyetem is részt vett, teljesítménye 3000 lóerő felett van. Meghajtását két elektromos motor biztosítja, és a rekordkísérletre tervezett autó fejlesztése több évet vett igénybe.

A Venturi még idén el akarja érni vele a 600 km/órás rekordot, de erre az év egy későbbi időpontjában kerülhet majd sor, mivel a rossz időjárás miatt félbe kellett szakítani a híres boneville-i helyszínre tervezett tesztet. Jelenleg a brit Drayson Racing tartja a rekordot elektromos versenyautóval.

„Büszke vagyok rá, hogy megoszthatom a herceggel és a hercegnővel ezt a sportos és technológiával zsúfolt kihívást, mely egyben környezetbarát jelleget is ölt. Igazán lenyűgöző, hogy dolgozhatok egy ilyen projekten, mellyel segíthetjük a holnap mobilitásának fejlődését”- mondta a Venturi tulajdonosa, Gildo Pallanca Pastor.