Öko-drive

Az első nyilvános elektromos gyors töltő állomás San Diegóban

Az Egyesült Államok nyolcadik legnagyobb városa boldog lehet, hiszen megkapta az első nyilvános elektromos gyors töltő állomását.

Az elektromos járművek valóban egyre nagyobb teret hódítanak maguknak, mely természetesen újabb és újabb fejlesztéseket jelent az ügyfelek számára. Miután egyre több ilyen elektromos jármű cirkál az utakon, a különböző elektromos töltőállomások kiépítése rendkívül fontos szerepet játszik.

San Diego büszkén jelentheti be, hogy megkapta az első nyilvános töltőállomását, mellyel kényelmesebben és messze gyorsabban tölthetjük fel az autónkat. Ez egy újabb mérföldkő a plug-in elektromos járművek piacán, mely valóban teret hódít magának a Földön.

Mindez jó hír a potenciális vásárolóknak, akik számára a Chevrolet Spark EV típus különösen vonzó lehet. A hivatalos tájékoztatás szerint ezzel az új töltőállomással jelentős mértékben fog csökkenni a töltési idő. Ezt a General Motors elektromos autóinak ügyvezető főmérnöke, Pamela Fletcher erősítette meg.

Ezzel San Diego gyakorlatilag történelmet írt, hiszen ez az első kereskedelmi SAE DC gyors töltő állomás. Korábban a GM, a Ford, a Chrysler, a BMW, a Daimler, a Volkswagen, az Audi és a Porsche is elfogadta a SAE csatlakozó szabványát, melynek köszönhetően egyszerűbb és gyorsabb lesz az elektromos járművek feltöltése.