Öko-drive

Egy újabb globális rekord a Nissan LEAF neve mellett

A japán gyártó elektromos autója ismét egy komoly mérföldkövet tudhat a neve mellett, mellyel egyértelműen jelezte a projekt és a technológia sikerességét.

Jó hír lehet a zöldek számára, hogy egyre elfogadottabbak és népszerűbbek lesznek az elektromos autók. Gondoljunk csak a Tesla Motors autójára, a Model S-re, mely világszerte hatalmas hírnévre tett szert. Az a bizonyos típus többek között a világ legbiztonságosabb autójának nevezheti magát, ami újabb plusz pontokat jelenthet a márka számára.

Most azonban a Nissané a főszerep, melynek elektromos modellje egy új globális rekordot döntött meg. A hivatalos tájékoztatás szerint a Nissan szeptember hónapban összesen 4700 LEAF típust értékesített globális szinten. Ebből 1953 darabot az Amerikai Egyesült Államokban adtak el a kereskedők.

A sikeres eladások és a nagy amerikai érdeklődésre való tekintettel a Nissan 1900 DC gyorstöltőt telepített az államokban. Ezek közül 800 a Nissan márkakereskedéseihez tartozik, mely most azt tervezi, hogy újabb 700 ilyen töltőegységet telepít.

A szeptemberi eladási adatokkal összesen 83 ezer Nissan LEAF került értékesítésre. Az elektromos autót 2010 óta gyártja a Nissan.