Öko-drive

Az elektromos „Terminator”

Feketében igencsak ütősen mutat a Works Electric elektromos rollere, aminek az ára azonban nagyon magasnak mondható.

Az elektromos rollerek még annyira sem játszanak tényezőt a piacon, mint a biciklis társaik, de ez még nem jelenti azt, hogy a szegmens ne fejlődne. Sőt, valójában egyre nagyobb a kereslet az ilyen közlekedési eszközök iránt, de ez a réteg valóban aprónak mondható a kerékpárokhoz és az autókhoz képest.

A legnagyobb problémát az árazás jelenti, ami ebben az esetben is igaz. A Works Electric Rover névre hallgató modellért 1 millió forintot kell fizetnünk, míg az izmosabb Rover BR már 1,3 millió forintba kerül.

Ezek a modellek is a minimalista tervezést követik, melyeknek alapját az alumínium váz jelenti. Az Electric a fentebb említett két változatot kínálja számunkra. Az alap modell, a Works Electric Rover 45 km/órás csúcssebességre képes, melynek maximális hatótávolsága közel 30 kilométer. Ugyanez a BR esetében már 56 km/órát és közel 50 kilométert jelent, ami igazán jónak mondható.

Az összecsukható roller LED-es fényszórókat is kapott, amit bármilyen időjárási körülmények között képesek vagyunk használni. A belső tárolás szintén biztonságos, köszönhetően a kialakításnak. A töltési idő mindkét típus esetében 5 órát jelent.

Íme egy kedvcsináló videó a lítium-ionos akkumulátorral működő, zöld színben pompázó modellről, mely a terepen is kiválóan megállja a helyét, köszönhetően a nagy kerekeinek és a lengéscsillapítóknak.