Öko-drive

Érkeznek a megfizethető elektromos autók a Teslától? Jó lenne!

A Tesla Motors leghamarabb 2015-ben dobhatja piacra a belépőszintű új elektromos autóját, ami az elődhöz hasonlóan egy innovatív csomagot kínál.

Az elmúlt 1 évben a Tesla Motors hatalmas lépéseket tett meg előre, köszönhetően a Model S névre keresztelt elektromos autójának, amit sokan a világ legbiztonságosabb személygépkocsijának tartanak.

Az ugrásszerű növekedés és a nagy kereslet miatt a Tesla egyre több országban nyit kereskedéseket, és többek között akár még Magyarországon is felhúzat egy gyárat. A rajongók már nagyon várják a teljesen új elektromos autó érkezését, ami egy belépőszintű négykerekű lehet.

A legfrissebb pletykák szerint a Tesla Model E várhatóan 2015-ben fog megérkezni hozzánk. Az új szedán egy teljes feltöltés után körülbelül 320 kilométer megtételére lehet képes. Természetesen az árakról sincsenek pontos adatok, de az Auto Guide úgy tudja, hogy a Model E 35 ezer dollárért lesz elérhető.

Szintén a márkához köthető hír, hogy a mérnökök egy megfizethető kompakt crossoveren is dolgoznak, mely leginkább a BMW X1 és az Audi Q3 típussal lesz egy kategóriában. A kis SUV bemutatója 2014-ben lehet esedékes. Az eredeti tervek szerint a Tesla már idén bemutatta volna az autót, de a folyamatos fejlesztések és a Model S nagy kereslete miatt úgy döntöttek, hogy mindezt a következő évre halasztják.