Öko-drive

Egyre több elektromos autó gyullad ki a Teslánál

Nem jött jól a Tesla elektromos autógyártó számára a közelmúltban történt tűzesetek, melyek természetesen a részvényekre is hatással voltak.

Rövid idő alatt három Tesla Model S típusú elektromos autó is kigyulladt. A világ legbiztonságosabb autójának tartott modellről eddig szinte csak jókat írhattak a kritikusok, ám a mostani esetek némileg megtépázták a márka hírnevét.

Alig egy hónapon belül a harmadik Tesla Model S kapott lángra. Jó hír a rosszban, hogy az autóban ülők közül senki sem sérült meg. Az első elektromos autó még október hónap elején égett ki. A hivatalos jelentés szerint a jármű az ütközést követően rövidzárlatot kapott. A második eset Mexikóban történt, amikor egy ittas vezető először egy falnak, majd pedig egy fának csapódott a Teslával. Nem sokkal később a Model S lángra kapott.

A kritikák akár még jogosak is lehetnek, hiszen nap, mint nap találkozhatunk hasonló balesetekkel, de csak a legritkább esetekben gyulladnak ki az autók.

Az elmúlt héten az amerikai Tennessee-ben történt egy hasonló eset. A Model S szintén súlyos károkat szenvedett. Egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy mi okozta a tüzet. Jelen pillanatban sok erről a pletyka, miközben a márka minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy megvédje az autóját, ami nyilván érthető is. Az azonban valóban furcsa, hogy rövid időn belül három ilyen csúcsmodell is kiégett.

Az első esetet követően 7, majd a második és a harmadik tüzeset után 9%-kal csökkentek a Tesla részvényei.