Öko-drive

A Volkswagen nagyon komolyan gondolja az elektromos piacot

A német gyártó mindent elkövet azért, hogy a közeljövőben az elektromos autópiac legnagyobb tényezőéjé váljon.

A VW valóban komolyan gondolja az elektromos autók gyártását, és ismét megerősítette, hogy a piac élén akar állni a következő években. Ennek eredményeként jövőre több mint 10 hibrid, elektromos, vagy konnektorról tölthető hibrid modellt kezd el gyártani a főhadiszállásán.

Ha pedig teljessé válik a paletta, akkor a VW mintegy 40%-át adhatja az alternatív hajtású modelleknek.

A VW fejlesztési részlegének vezetője, Heinz-Jakob Neusser hangsúlyozta, ezek az alternatív hajtású modellek rendkívül fontos szerepet fognak játszani az autógyártásban, és ennek megfelelően a háttérben újabb és újabb hasonló járműveket terveznek. A fő problémát azonban az jelenti, hogy az emberek többsége még mindig nem fogadta el a technológiát, akik főként amiatt aggódnak, hogy a benzinkutakkal ellentétben messze kevesebb elektromos töltőállomás létezik.

A Honda, a Hyundai és a Toyota mindeközben a hidrogénnel hajtott autók fejlesztésére is nagy figyelmet fordít, miközben a gyártók egyre közelebb járnak ahhoz, hogy egy gyártósorra kész nagyszériás hidrogénautót dobjanak piacra. A VW jelenleg ebben nem lát akkora potenciált, és szerinte a következő években ez a megoldás nem lesz piacképes, ellentétben az elektromos autókkal, melyek már most komolyabb tényezőt játszanak.