Öko-drive

A jövőből érkezett meg hozzánk: Az elektromos krosszmotor

A Kuberg úgy döntött, hogy bővíti a gépparkját és ennek megfelelően megépítette a saját elektromos krosszmotorját, mely rendkívül mutatósra sikeredett.

Ezek a minimalista designt követő elektromos járművek sokak szívét megmelengetik, mely mellett természetesen a tisztajovo.hu szerkesztősége sem tud elmenni szó nélkül. Annyi szubjektivitást talán megengednek nekünk az olvasók, hogy azt mondjuk, ezek modellek szinte kivétel nélkül nagyszerűen néznek ki.

A következő gyöngyszem a Kuberg motokrossz pályára szánt gépe, mely úgy lett kialakítva, hogy gyakorlatilag minden tereptárgyon át tudja verekedni magát, miközben az utasa remekül érzi magát a motoron. Ebben többek között sokat segít a gázzal töltött hátsó rugóstag is. A váz rendkívül erős, így nincs szükségünk arra, hogy kicsit is kíméljük az elektromos szerkezetet.

A gyártó állítása szerint a motor meglepően erős lett, mely egy 45 km/órás végsebességet tesz lehetővé. A krosszmotor hatótávolsága 64 kilométer. Az első ilyen motorokat 2014 januárjától vehetjük át, melyeknek a meghirdetett áruk 3,500 euró.