Öko-drive

1 millió kilométert futott a hibrid Toyota Prius

A japán gyártó egy egészen remek hírnek örülhetett, miután az egyik modelljük 1 millió megtett kilométert tudhat a neve mellett.

Az eset érdekessége, hogy egy második generációs Toyota Prius típusról beszélünk, mely a hétköznapokban taxiként funkcionál. A japán gyártó a társakhoz hasonlóan az elmúlt években több modelljét is visszarendelte, de még ezzel együtt is az egyik legmegbízhatóbb márkának mondhatja magát.

Ez a példa is jól bizonyítja ezt, melynek hátterében az osztrák Eco Taxi vállalat egyik modellje áll. A képen szereplő Prius eddig összesen 1 millió kilométert tett meg, ami a hibridek listáján egy egészen elképesztő számnak mondható.

A vállalat 200 ilyen Priust állított sorba, melyek összességében rendkívül megbízhatóan végzik a munkájukat. Az 1 millió kilométert is megtett Toyota például soha nem szorult komoly szervizelésre, és a normál ellenőrzéseken kívül egy eurót sem költöttek az autóra. A következő cél az, hogy a „csodaautó” elérje a 2 millió kilométert, mely a jelek szerint a teljesíthető kategóriába sorolható.

Ez egy újabb nagyszerű példa arra, hogy nincs okunk félni a hibridektől, és hasonlóan az elektromos autókhoz, nagy utat képesek bejárni.