Öko-drive

Történelmet ír a BMW i8

A BMW úgy döntött, hogy egy egészen modern technológiával szereli fel az autóját, mely időközben a tetejétől is meg fog válni.

A tisztajovo.hu korábban már több alkalommal is beszámolhatott az elektromos BMW i3 típus sikeres piaci szerepléséről, de most újra a vad i8 került középpontba. A hibrid sportautóból Spyder verzió is fog készülni, mely nem mást jelent, minthogy a BMW szuper-autója „elhagyja” a tetejét.

Az i8 Concept Spyder a 2012-es Pekingi Autószalonon mutatkozott be a nagyközönség előtt, mely hamarosan sorozatgyártású modellként lesz megvásárolható. A nyitott tetős hibrid ezzel nem fog történelmet írni, de azzal már biztosan, hogy az extrák között a lézeres fényszóró is elérhető lesz az ügyfelek számára.

Az autózás történetében ez lesz az első ilyen négykerekű, mely megkapja ezt a technológiát. Az 1,5 literes duplaturbós háromhengeres benzinmotor 231 lóerőt és 320 Nm-es nyomatékot kínál, míg az elektromotor további 131 lóerőt és 250 Nm-es maximális forgatónyomatékot tesz elérhetővé. Az összteljesítmény 362 lóerő és 570 Nm-es nyomaték.

A tervek szerint 2015-ben érkező szériagyártású i8 Spyder lézeres fényszórói egy egészen precíz fókuszálást tesznek lehetővé, ami a hagyományos fényszórókkal szemben kétszeres látótávolságot jelent. Ezeknek a lámpáknak a fényük ötször fényesebb is.