Öko-drive

A GM megvásárolja a Teslát?!

Úgy tűnik, hogy a Tesla Motorsnak hamarosan új tulajdonosi köre lesz. A GM komoly gondolja a tranzakciót.

A Tesla Model S elektromos autó méltán népszerű, mely amellett, hogy rendkívül hatékony, erős és biztonságos, még formás is. Amerikában „divattá” vált az autó, miközben az szép lassan az egész világot meghódítja.

Az elektromos hajtásláncok specialistája hamarosan új tulajdonosi körhöz kerülhet. A General Motors elismerte, folyamatosan monitorozza a Tesla piaci helyzetét és figyeli az új modelleket, melyek hamarosan értékesítésre kerülhetnek. A GM-nél jelenleg egy külön csoport foglalkozik ezzel, és ha minden jól megy, akkor a konszern meg fogja vásárolni az elektromos autógyártó céget.

Természetesen a szakemberek a Teslánál maradnának, akik eddig kiváló munkát végeztek. A GM főként a konnektorról tölthető elektromos rendszerek terén fejlődhetne sokat a tranzakcióval, miközben a gyártó egy új prémium márkával gazdagodhatna, ami nem utolsó szempont.

Egy biztos, a Tesla most rendkívül népszerű, és nagy előnyt épített ki a riválisaival szemben. A felvásárlás leghamarabb a második negyed évben lehet aktuális a GM részéről.

A GM prémium márkája lesz a Tesla?!