Öko-drive

Név nélkül árulják a világhíres elektromos autót Kínában

A kínai autópiacon egyelőre név nélkül szerepel a Tesla Model S, köszönhetően a jogi vitáknak.

A tisztajovo.hu korábban már beszámolhatott a Tesla Motors ázsiai terveiről. Akkor úgy tűnt, hogy megvan a név, de a gyártó nem várt problémákba ütközött. Írhatjuk ezt annak ellenére, hogy a Pekingben már megnyitotta a kapuit a Tesla kereskedése, valamint az amerikaiak külön a kínai vásárlók számára elindított egy honlapot is.

Az említett honlap azonban nem jelölheti meg a Tesla kínai megfelelőjét, mely a „Te Si La” lenne. Az eredeti terv az volt, hogy ezen a néven értékesítik majd a valóban világhírnévre szert tett „csodajárgányt”. Ezt a nevet egy üzletember már korábban levédette, és az ügyben érintett férfi még csak tárgyalni sem hajlandó a Teslával.

Zhan Baosheng 7 évvel ezelőtt jegyeztette be a kérelmét, és noha már többen is komoly ajánlatot tettek neki, nem volt hajlandó megválni a jogoktól. Ennek köszönhetően jelenleg név nélkül fut a Model S Kínában, ami nem éppen kellemes az amerikaiak számára. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a gyártó következő lépése, de lehetséges, hogy le kell tennie a tervéről, és valami más nevet talál majd ki.