Öko-drive

Már idén megkezdődhet a konnektoros BMW X5 eDrive sorozatgyártása

Minden jel arra mutat, hogy idén megkezdik a BMW X5 eDrive sorozatgyártását, mely egy konnektorról tölthető verzió lesz.

A BMW X5Drive40e névre keresztelt hibridmodell lehet a következő zászlóhajósa a bajoroknak a zöldebb világ útján. Az alapot továbbra is egy 2.0 literes, turbófeltöltős benzines motor jelenti majd, mely mellett helyet kap egy elektromotor is. Ennek együttes teljesítménye közel 275 lőerő lesz.

Ha csak az elektromotoros hajtással autózunk, akkor a végsebesség 250 km/óra (elektronikus korláttal) helyett 120 km/óra lesz. A konnektorról tölthető BMW álló helyzetből 6,5 és 7 másodperc között gyorsulhat fel 100 km/órára, mely egész jónak mondható.

A legfrissebb hírek szerint az új hibrides BMW sorozatgyártása már idén megkezdődhet, ami egy újabb nagy lépést jelenthet a világhíres márka számára. Az elektromos hajtással, egy feltöltés mellett 30 kilométert tehetünk meg, míg a vegyes fogyasztás 3,8 liter lesz 100 kilométeren. A sorozatgyártású modell a Genfi, vagy a Párizsi Autószalonon mutatkozhat be márciusban, vagy szeptemberben.