Öko-drive

Eladták a 100 ezredik elektromos Nissant Nagy-Britanniában

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Nissan, miután Nagy-Britanniában eladták a 100 ezredik Leaf elektromos autót.

Az emberek egyre inkább kezdik elfogadni és megérteni az elektromos autókat. Természetesen a választék és az árazás még közel sem olyan népszerű, mint az üzemanyagot használó társak körében, de a trend és a fejlődés jól megfigyelhető a különböző országokban.

Nagy-Britanniában például hatalmas népszerűségnek örvend a Nissan Leaf típus, melyről a tisztajovo.hu stábja korábban már több alkalommal is beszámolhatott. Legutóbb például a norvégiai sikeres piaci szereplésről írhattunk, de Japánról sem szabad megfeledkeznünk, ahol újabb 30 ezer darab Leaf talált gazdára.

Nagy-Britanniában a 100 ezredik ilyen típust egy brit fogorvos vehette át. Dr. Brett Garner és felesége egy alapos tesztelés után vásárolta meg az autót. A jubileumi vásárlók semmit sem bíztak a véletlenre és a vétel előtt 500 mérföldet tettek meg az autóval egy kölcsönzési program keretében.

A Nissan Leaf sorozatgyártása még 2010-ben kezdődött meg. Az autó rögtön megnyerte a Green Car Vision díjat, majd 2011-ben az év autója lett Európában és globális szinten is. Jelenleg ez a legkelendőbb elektromos meghajtású négykerekű, melynek jelenleg 45%-os a piaci részesedése.