Öko-drive

A sci-fi egy nap valóssággá válhat: Mindenhol elektromos autók

A legfrissebb pletykák szerint hamarosan egy új nagy gyártó kötelezi el magát, és hivatalosan is megerősíti, hogy egy saját elektromos autót dob piacra.

Évekkel ezelőtt még a csak a filmeken láthattuk azokat az autókat, melyek közül páran már itt „élnek” közöttünk. Az autógyártás, ha lassan is, de végül teljesen átalakul, hiszen a hibridek mellett az elektromos hajtással rendelkező járművek is egyre népszerűek.

Az emberek a hibrid autókhoz hasonlóan egy lassabb folyamatként fogadják el az elektromos autókat, de a piaci helyzet azt mutatja, hogy valóban egyre nagyobb az érdeklődés és a kereslet ezen közlekedési eszközök iránt.

Jól mutatja mindezt, hogy már a BMW is rendelkezik saját szériagyártású elektromos autóval, míg a GM például a Tesla megvásárlását tervezi. Ez egy olyan trend, ami előtt több gyártó is kénytelen lesz behódolni, hiszen a kereslet folyamatosan nő, és az új technológiák hosszú távón messze kifizetőbbek lehetnek.

Mindeközben folynak a munkálatok az elektromos töltőállomások kiépítésén is de még sok évnek kell eltelnie ahhoz, hogy minden országban találjunk legalább 20, vagy 30 ilyen állomást. A fejlesztések és a kiépítések azonban jelenleg is zajlanak, ami arra ad következtetni, hogy ezen autók elterjedésének folyamata hirtelen növekedést fog mutatni. A következő 4-5 év várhatóan rendkívül át fogja szabni a piac arculatát.

Ezek az autók azonban hatékonyak, erősek és természetesen rendkívül biztonságosak is.

A legfrissebb hírek szerint egy új világhíres gyártó áll be a sorba, mely bejelenti, hogy a jövőben a kínálatai között több teljesen elektromos autó is fog szerepelni. Egyelőre nem tudni, hogy mely gyártóról van szó, de a pletykák arra utalnak, hogy más gyártók is megkezdték az ezzel kapcsolatos piaci elemzéseket, és a közeljövőben a gyártósoraik már elektromos autók készítésére is alkalmasak lesznek.