Öko-drive

Még ki sem jött a Tesla Model X, de az Audi már a riválist tervezi

2014.02.05. - 09:55  |  Nincs hozzászólás

Az Audi nem hagyhatja szó nélkül, hogy egy olyan új és kicsi autógyártó szakítson magának jelentős szeletet a piacból, mint a Tesla, így máris tervezik a még nem kapható Model X riválisát. A teljesen elektromos hajtású SUV az eleve prémiumnak szánt Q8 egyik változata lesz.

A Model S már bizonyított és elismerően írnak róla, az pedig külön használ neki, hogy egyre több sztár és tehetős híresség dönt a típus mellett. A Model X szintén nagy siker lehet, különös tekintettel az amerikai piacra, ahol az SUV és az elektromos hajtás kombinációja remek alapot ad a jó értékesítési mutatókhoz. Elon Musk cége még indén megkezdi a típus forgalmazását, így az Audi nem tétlenkedhet, írja az f1-live.hu.

A Q8 teljesen elektromos változata a hamarosan érkező R8 e-tron sportkocsi továbbfejlesztett technikáját kapja meg, debütálása 2017-ben várható. Az Autocar információi szerint a mérnökök komoly célokat fektettek le: a testes járműnek közel 600 kilométeres hatótávot kell tudnia. Ezért is a relatív késői érkezés, mivel jelentős fejlődés várható az akkumulátor-technológia terén.

A Q8-ból lesz hagyományos benzines, dízel, és plug in hibrid verzió is, míg a szintén összkerekes elektromos legalább 80 kilowatt órás akkumulátorokat kap, hasonlóan a Model X-hez. Tervezik egy sportverzió gyártását is, ezzel az SQ8 zárhatja a sort a gyárilag tuningolt “behemótok” között.

A prémium kategóriában követelmény lesz a környezetbarát mivolt, legalább is ebben bíznak az Audinál, így a teljesen elektromos Q8 biztos piaci szeletre haraphat rá. Az alapjait az idén érkező új Q7 adja, az MLB-evo nevű padlóra épül majd. Utóbbinak köszönhető, hogy az új Q7 300 kilóval könnyebb lesz az elődhöz képest, ami óriási ugrást jelent, nem mellesleg kulcskérdés egy elektromos modell esetében.

A Q8 kecsesebb, sportosabb lesz a Q7-hez képest: magasabb övvonal, alacsonyabb tető, és kisebb üvegfelületek jellemzik majd, rendelhető lesz öt és hétüléses kivitelben is.

Forrás: http://www.f1-live.hu/

Rovat további cikkei

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »

Minden eddiginél erősebb elektromos repülőt épít a Rolls-Royce

Minden eddiginél erősebb elektromos meghajtású sport- és műrepülőgép...

2019.01.25. - 12:52 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »