Öko-drive

Iskolabuszból otthont

Patrick Schmidt felfedezte a szabadságot egy régi iskolabuszban. Az édesapja segítségével megvásárolt egy régi buszt és átalakították egy álomotthonná. Hálószoba, nappali, dolgozó, konyha és fürdőszoba is megtalálható benne. A busszal már több mint 30 államon keresztül átutaztak, amely több mint 10.000 mérföld út.

Schmidt egy aukción szerezte meg az iskolabuszt 4500 dollárért, melynek a renoválása 9000 dollárba került. 3 hónapon keresztül tervezték és újították fel és rá sem lehet ismerni, az eredeti állapotához képest. LED lámpák, tetőtéri napelemes panelek is kerültek rá, amelynek köszönhetően pénzt is tudnak spórolni az utazás közben.

school-bus-dream-home-motor-patrick-schmidt-9

A renoválás első része az volt, hogy a meglévő üléseket kidobták, így nagyobb hely alakult ki a koncepció létrehozásához. Ezután a belsejét leszigetelték, hogy tartsa a belső hőmérsékletet. Következő lépés pedig az volt, hogy az alaprajz szerint beosszák a teret, elválasztófalakat tettek bele.

Végül pedig a design maga. A busz amennyire hangulatos, annyira takarékos is. Mint említettem a tetőn egy napelemes rendszert alakítottak ki, mely a busz teljes energiaellátását fedezi. Schmidt-nek így egy álma vált valóra. mivel a szabadsága lett a saját otthona.

Íme pár kép:

school-bus-dream-home-motor-patrick-schmidt-34

school-bus-dream-home-motor-patrick-schmidt-37

school-bus-dream-home-motor-patrick-schmidt-41

school-bus-dream-home-motor-patrick-schmidt-39

school-bus-dream-home-motor-patrick-schmidt-40

Old-schoolbus-turned-tiny-home-889x482

Forrás: http://www.boredpanda.com/