Öko-drive

Egy svéd kerékpárgyártó segítene Ghánában

A karcsú, modern külalaknak köszönhetően a kerékpár nem csak úgy néz ki, mint valami olcsón legyártott tömegtermék. A Jimmy Östholm által alakított cég nagy figyelmet fordított a minimalista keretre, a stílusra és a kényelemre. 5 színben lesz kapható (zöld, narancssárga, kék, sárga és lila) és két típusban érhető el: Sport verzió és Comfort verzió.

Bicycle-Sport-Green-1020x610

Bicycle-Comfort-Orange-1020x610

Minden egyes megvásárolt kerékpár után egy másik kerékpár egy iskolás lányhoz jut Ghánában. Az UNICEF információi szerint a legtöbb lány Ghánában minden nap 5-10 kilométereket tesz meg gyalog, míg eljut az iskolába.

Gyalog pedig ők a legveszélyeztetettebbek, mivel az erőszak uralja a kontinenst. Emiatt nagyon sokan nem is indulnak el iskolába, így az aluliskolázottak száma sem csökken. A svéd cég úgy gondolja, hogy bicikliken gyorsabban és biztonságosabban eljutnának az iskolákba, így többet tanulhatnának.

Fredrik-Velosophy-1020x610

Az UNICEF szeretne kiépíteni munkahelyeket Ghána területén, ahol akár ezek a kerékpárok is nagy szerepet kapnának. A bicikliket online is meg lehet vásárolni, az ára körülbelül 800 dollár