Öko-drive

Októberben érkezik a Mercedes nagy hatótávolságú elektromos modellje

A Daimler az októberben megrendezésre kerülő Párizsi Autókiállítás keretein belül mutatja majd meg a nagyközönségnek legújabb Mercedesét, amellyel nem titkoltan a Tesla Model X-nek szeretnének riválist állítani.

Amíg a Fiat elnöke nem lát fantáziát az elektromos-meghajtású autókban, addig a német autógyártók kifejezetten fontosnak tartják, hogy lépést tartsanak a technológiai fejlődéssel, ezért nem meglepő, hogy az Audi és a Porsche nagy hatótávolságú prototípusa után hamarosan a Mercedes modellje is bemutatásra kerülhet, miközben a BMW is dolgozik a saját változatán, írja az auto-live.hu.

mercedes-electric-car-plan-10

A Mercedes fejlesztési osztályának vezetője, Thomas Weber szerint minden jól halad, a csapat tökéletesen dolgozik az autón, a teszteredmények pedig folyamatosan érkeznek a központba, amik alapján van okuk a bizakodásra. A várhatóan 500 kilométeres táv megtételére képes modell pontos érkezését nem volt hajlandó behatárolni Weber, de reményei szerint az még ebben az évtizedben a kereskedések kirakatába kerül.

A német gyártóknak egyébként nem csak a Tesla piacára fáj a foguk, hiszen az elektromos-meghajtású autókkal az Európai Unió egyre szigorúbb környezetvédelmi előírásainak is meg tudnának felelni, ezért fontos, hogy időben megkezdjék a technológia kifejlesztését.

Forrás: http://auto-live.hu/