Öko-drive

Ki társul a Nissan és a Renault mellé?

A Renault, a Nissan és a Microsoft bejelentette, hogy közösen dolgoznak egy átfogó vezetői technológián. A közös munkától azt várják, hogy nagyszabású újításokat szállítsanak a jármű navigáció, karbantartási becslés, távvezérlés és megfigyelés, mobil platformok, illetve hálózaton keresztüli frissítés területén.

A két autógyártó stratégiailag már 1999 óta együtt dolgozik. Ennek az együttműködésnek már sok gyümölcse volt, főleg új motorok és környezetbarát technológiák terén. Ahogy ők is haladnak a korral, a partnerségük legújabb célpontja az önvezető technológia finomítása. Emellett céljuk, hogy a technológiát széles körben tudják piacra dobni, hogy egy átlagos vásárlónak is elérhető legyen. Ehhez csatlakozik most a Microsoft, ami az Azure Cloud rendszerét biztosítja a két vállalatnak, hogy azon keresztül tudják összekötni az autókat egy rendszeren.

car2

A két legfontosabb tényező az a biztonság és a szabadság volt, ami miatt a Renault és a Nissan az Azure-t választotta. Valamint szintén előnyös, hogy az Azure-on keresztül több operációs rendszer is tud futni, így a két vállalat megtarthatja a saját, már kiépített rendszerét. Most, hogy a három vállalat közösen dolgozik, a legfontosabb számukra, hogy egy felhasználóbarát diagnosztikai rendszert építsenek ki, illetve, hogy a vásárlók kényelmesen személyre szabhassák járművüket.

car1

A cégek ezek mellett sok apróságon si dolgoznak, amik szintén fontosak számukra, de mégis perifériára szorultak. Az egyik ilyen, hogy egy kommunikációs rendszert is létrehozzanak, ami biztosítja az autóban ülő embereket, hogy kommunikálni tudjanak másokkal, így például gombnyomásra tudjuk elküldeni ismerősünknek a várható érkezési indőnket. Egy másik apróság, aminek segítségével az emberek számítógépen vagy telefonon keresztül tudják követni, megfigyelni, vagy akár irányítani is autójukat. Ennek az egyik legfonotsabb eleme az lenne, hogy úgy is oda tudjuk adni a kocsit másnak, hogy a kulcsot magunknál hagyjuk. Az autó odavezeti magát ismerősünk lakásához, ő az applikáción megkapja a digitálsi kulcsot, amivel be is szállhat a járműbe, ami már útra kész.

car3

Ezeket a technológiákat már számtalan önvezető autó tudja jelenleg is, ami újdonságot lerak az asztalra a három cég, az az, hogy mindez egy egységes felhőn keresztül fut, így még két eltérő rendszeren belül is van átjárás, valamint a karbantartás, és fejlesztés is sokkal egyszerűbb.

Forrás: http://newatlas.com/