Öko-drive

“Tesla gyilkos” gurulhat az utakra 2017-ben

Az autótervező Henrik Fisker is belép az elektromos autók világába a legújabb hosszú-távra tervezett autójával. A dizájn aerodinamikus és letisztult, amit a LED fényszórók nagyon feldobnak. Azt már meg sem kéne említeni, hogy az autó radarokkal és kamerákkal felszerelt, így képes önvezető is lenni.

Az új képeket egy múlt heti nagy bejelentés előzte meg, ahol láthattuk az autót oldalról. Most elölről is megcsodálhatjuk a járművet, és bemutatták a gyönyörű, felfelé nyíló ajtókat is. Fisker úgy írta le az autó belterét, hogy az pont olyan, mint a legnagyobb rivális autójáé, csak sokkal nagyobb fókuszt kaptak a felhasználó kiszolgálását segítő technikák. A külső borítás szénszálas alumíniumból lesz.

fisker-front-2-1020x610

Az elektromos autó ára versenybe fog tudni szállni a Tesla Model S árával, de Fiskernek további tervei vannak, hogy a későbbi modellek sokkal olcsóbbak legyenek, mint a Chevy Bolt vagy a Tesla Model 3. Sajnos a Fisker Karma autó akkumulátor hibái miatt hamar eltűnt a köztudatból, és a Fisker Automotive is becsődölt. Henrik Fisker azt reméli új vállalatával és egy “forradalmi akkumulátorral” nagyobb sikere lesz az új Fisker autónak. A Fisker Inc. 2017 második felében fogja piacra dobni az autót.

Forrás: http://www.autoblog.com/