Öko-drive

Ízelítő képek a Volkswagen új elektromos autójáról

Néhány hét múlva a 2017-es Detroit-i Auto Show-n a Volkswagen bemutatja a legújabb elektromos autóját. Az új szériát még Párizsban jelentették be pár hónapja, most azonban kaptunk néhány ízelítő képet is az egyik vadonatúj elektromos járműről.

Mint mondtuk, egyelőre csak “kedvcsináló” képeket adott ki a Volkswagen, így biztosan nem tudhatjuk pontosan mi is ez a titokzatos új modell, de az inhabitat.com úgy véli a képek egy vadonatúj mikrobuszt ábrázolhatnak. A Volkswagen csak ennyit írt a képek mellé: “az új jármű megerősíti a kapcsolatot a Vokswagen legendás gyökerei és az elektromos jövő között”, ami arra lehet egy utalás, hogy az új jármű egy elektromos mikrobusz, hiszen a VW a T1-es mikrobusszal vált híressé az 50-es és 60-as években.

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

vw3

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

Az új jármű is az eddig remekül bevált technológiára fok épülni, csak egy módosított motort kap, így akár négy kerék meghajtással is fog tudni közlekedni. Ezen kívül ez is a lenyűgöző 600 km-es hatótávolsággal fog rendelkezni.

A Volkswagen új elektromos autó már mind rendelkezni fognak önvezető móddal is, amit a cég rendkívül ízlésesen oldott meg. A vezetőnek csak be kell nyomnia a kormányon lévő Volkswagen logót, és a kormány szépen behúzódik a műszerfalba, és az autó már autópilóta üzemmódba is került. A sofőr így nyugodtan, kényelmesen relaxálhat, míg az autó lézeres szkennerei, ultrahangos szenzorai, radarjai és kamerái elvégzik helyette a munkát.

Mint mondtuk, egyelőre nem sokat tudni az új modellről, de azt tudni, hogy a Párizsban bejelentett elektromos kombi 2020-ban érkezik. Izgatottan várjuk.

Forrás: http://inhabitat.com/