Öko-drive

Így fog kinézni a Volkswagen új elektromos mikrobusza

Vége a várakozásnak, a találgatásnak, az izgulásnak. Itt a Volkswagen új elektromos autója, ami az ikonikus Volkswagen Mikrobusz elektromos változata. Az I.D. Buzz-t a Detroit-i Auto Show-n mutatták be.

A Buzz-ról először a Párizsi Motor Show-n hallhatunk először, persze akkor még semmi konkrétat nem tudtunk. Előző hónapban jelent meg néhány ízelítő kép az autóról, és már akkor is sokan úgy vélték a VW visszanyúl a gyökereihez és az egyik legkedveltebb modelljükből készítenek egy elektromos változatot. Most láthatjuk, hogy akik erre tettek volna, most gazdagabbak lennének.

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

Mint a másik bemutatott kombi autó, ez is teljesen elektromos. Két elektromotor hajtja a buszt, egy elöl, egy hátul, összesen 369 lóerő tombol benne. A tervek szerint a mikrobusz hatótávolsága 344 km és nagyjából 5 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Ez azt jelenti, hogy a kisbusz nem csak a többi, piacon lévő mikrobuszt gyorsulja le, de néhány combosabb sportautóval is fel tudja venni a versenyt.

vw6

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

A 8 személyes autóban lévő 111 kWh-s akkumulátort közel 30 perc alatt fel is lehet tölteni 80%-ra, köszönhetően a Kombinált Töltőrendszernek. Az I.D. Buzz szintén rendelkezni fog a Volkswagen új önvezető technológiájával kapcsolatos futurisztikus kormánnyal, vagyis bőven elég megnyomni a kormányon lévő logót, és az lassan visszahúzódik a műszerfalba. Ezzel az autó persze átvált automata üzemmódba, és rengeteg hely felszabadul a sofőrnek is.

vw4

Sajnos azonban még várhatunk, hogy ez valóság legyen, ugyanis az I.D. Pilot módot 2025 körül tervezik bevezetni. A járművekben helyet kapó lézeres szenzorok, kamerák és radarok összehangolt működésének tesztelése jelenleg is zajlik.

Forrás: http://inhabitat.com/