Öko-drive

Fontos döntést hozott a Shell

A fosszilis energia szinte napról napra egyre jobban háttérbe szorul. A megújuló energia ipara így is még számtalan, eddig kiaknázatlan lehetőséggel kecsegtet, pedig már most lenyűgöző a szint amit elért a fosszilissel szemben. Talán éppen ezért nem véletlen, hogy sok olajvállalat is elkezdett ebbe az irányba lépéseket tenni.

A szállítóipar keményen dolgozik, hogy átálljon a benzines, üvegházhatású gázokat kibocsájtó autókról a fenntartható, elektromos járművekre. Még a legnagyobb olajcégek is nyitnak az új, tiszta technológia felé, mert meglátták benne az elképesztő potenciált. Az egyik “falkavezér” a Shell is bejelentette, hogy nemsokára néhány brit és holland töltőállomáson lesznek elektromos autó töltők is.

shell3

Hatalmas lépés ez a Shell-nek, annak ellenére, hogy a cég már évek óta a bioüzemanyagot preferálja a hagyományos benzin és dízel helyett. “Ha szeretnénk a jövő rendszerének részese lenni, hallgatnunk kell az emberek igényeire. Milyen autókat fognak használni az emberek a jövőben? Mivel fognak ezek menni? Hol fognak ‘tankolni’?” – magyarázta a cég döntését John Abbot.

shell1

Az alapötlet az, hogy a meglévő infrastruktúrát fejlesszék, új kiépítése helyett. A legtöbb forgalmas helyen vannak benzinkutak, így az elektromos autók töltése sokkal kényelmesebb lesz, ha ezeken a helyeken lesznek töltőállomások is. Annak fényében, hogy mennyi Shell kút van szerte a világban, ha ezt a döntésüket kiterjesztik az összes kútjukra, az jelentősen megnövelheti az elektromos autók eladását, sőt a többi vállalatot is arra ösztönözheti, hogy kövessék a példát.

Az első töltőpontokat még az év vége előtt szeretné kihelyezni a Shell.

Forrás: https://futurism.com/