Öko-drive

A Tesla megduplázza a gyors töltő állomások számát

A 2012-es indulása óta a Tesla Supercharger gyors töltő hálózata folyamatosan nőtt, és mára már több, mint 5.400 ilyen állomás van világszerte. Egyáltalán nem rossz eredmény öt év alatt, de a Tesla valami egészen elképesztőre szánta el magát.

Hétfőn bejelentették, hogy egy év alatt a rendszer megduplázását tervezik. A Superchargerek olyan töltők, amik biztosítják a Tesla autók gyors feltöltését. A fő cél az volt a töltővel, hogy az autósok minél előbb visszatérhessenek az útra, mintha más elektromos autó töltővel töltenék fel az autójukat. A Superchargerek fél óra alatt eléggé feltöltik az akkumulátort, hogy utána további 273 kilométert lehessen menni a Teslával.

A Tesla többek között ezzel szerette volna elérni, hogy az elektromos autók használata még kényelmesebb legyen. Ugyan továbbra is azt javasolják, az a legjobb, ha estére felteszik tölteni az autót otthon a tulajdonosok. Azt szerették volna, ha a gyors töltőket csupán vészhelyzet esetén használják a tulajdonosok, így ezért a szolgáltatásért extra díjat kell fizetnie mindenkinek.

töltő1

Ezektől eltekintve a Tesla továbbra is úgy véli, hogy ezeknek a vészhelyzeti pontoknak is sűrűbben kellene lennie, így idén megduplázzák az állomások számát. Az év végére összesen több, mint 10.000 töltő lesz világszerte. Ez Észak-Amerikában 150%-os növekedést jelent, csak Kalifornia államban több, mint 1.000 új állomást helyeznek el. A Tesla azt is elmondta, hogy az új állomások mellett a jelenlegi töltőpontokat is bővíteni fogják, így többen is igénybe tudják majd venni a töltőket.

Ezen kívül a Tesla még egy helyen bővíteni fog, az úgynevezett “Destination Charging connector”-ok terén. Ezek a konnektorok a Tesla partnereinek éttermeinél, szállodáinál vannak, így a Tesla tulajdonosok egy vacsora vagy egy hétvégi utazás alatt is könnyedén tudják majd tölteni az autójukat. Ez év végére több, mint 15.000 ilyen konnektor lesz elérhető világszerte.

Forrás: https://www.tesla.com/