Öko-drive

Kiszivárogtak a Tesla Model 3 specifikációi?

2017.05.31. - 02:38  |  Nincs hozzászólás

A Tesla eddig még nem közölt minden információt a hamarosan megjelenő Model 3-ról, ennél fogva a hivatalos specifikációk még nem ismertek. Azonban úgy tűnik, kiszivárgott néhány adat. A Tesla Model 3 Owners Club egyik tagja talált rá arra a dokumentumra egy autókereskedésben, ami összehasonlítja a Model S és a Model 3 teljesítményét.

A kiszivárgott anyag egy olyan dokumentum, amiben a Tesla azt mutatja meg az eladóknak, mik azok a pontok, amiben az amúgy lényegesen olcsóbb Model 3 alul teljesít a zászlóshajó, Model S-hez képest. Szóval itt közel sem egy promóciós anyagról van szó, határozottan nyers adatokra támaszkodik a dokumentum, ami erőteljesen kiemeli, miben tér el a két modell. Amivel nincs is semmi gond, hiszen a Tesla már jó előre kommunikálta, hogy a Model S a következő nagy dobásuk, míg a Model 3-mal inkább az átlagos vásárlókat szólítja meg, hiszen az már egy felső-középkategóriás autó árával versenyez.

tesla2

A dokumentumban közölt adatokból kiderül, hogy a Model 3 hatótávolsága 346+ kilométeres, ami ugyan egy leheletnyivel kevesebb, mint a Chevy Bolt hatótávolsága, de messze ez az eddigi legjobb teljesítmény ebben az árkategóriában, az elektromos autókat tekintve. További információ, hogy 5,6 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-s sebességre, ami elmarad a Model S idejétől, de még továbbra is maga mögött hagy jó néhány sportautót.

A Model 3 csomagtere 400 literes, ami közel fele akkora, mint a Model S-é. Végezetül pedig a különböző extrákról lehet olvasni a dokumentumban. Nevezetesen a Model S-t több, mint 1500-féleképpen szerelhetjük fel extrákkal, míg a Model 3-at csak 100-féleképpen. Ráadásul a legtöbb prémium tartozék, mint az Okos Légrugózás, vagy a HEPA szűrő nem is lesz elérhető a Model 3-nál, ahogy a Superchargereket sem vehetik majd igénybe ingyenesen a Model 3 tulajdonosai.

tesla1

Ez persze csak egy kiszivárgott papír, semmi hivatalos információ nincs a fent említett specifikációkról, de aki követte a Tesla hírfolyamát az nem lehet meglepődve túlságosan, hiszen a Tesla többször kiemelte, hogy a Model 3 inkább az átlagos vásárlót célozza, mintsem a prémium hatást kergeti. Egy dolog azonban biztos, és talán ez a legelkeserítőbb, hogy a Model 3 gyártása még el sem kezdődött, szóval akik előrendelnek maguknak egyet, azok is legkorábban csak 2018 középen ülhetnek majd bele először.

Forrás: http://inhabitat.com/

Rovat további cikkei

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »

Minden eddiginél erősebb elektromos repülőt épít a Rolls-Royce

Minden eddiginél erősebb elektromos meghajtású sport- és műrepülőgép...

2019.01.25. - 12:52 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »