Öko-drive

Hivatalos: Újra lesz Volkswagen Microbusz, és ezúttal elektromos lesz

Sokan akadnak, akik a Volkswagen hallatán egyből az ikonikus, 60-as években hatalmas hírnévre szert tevő mikrobuszra gondolnak. Örömükre, a VW az elmúlt években többször utalt rá, hogy valamilyen formában visszahozzák a kisbuszt, de konkrét bizonyítékot nem adtak ki. Eddig.

Először még 2001-ben mutattak egy koncepció modellt az újra forgalomba hozható mikrobuszról, ezzel a klasszikus micorbusz rajongóit rendkívül boldoggá tette a Vokswagen. Azóta azonban csönd volt az új kisbusz táján. Néha megjelentek róla félmondatos elszólások, de semmi konkrét. Tavaly, amikor a Volkswagen erőteljesen ráfeküdt az elektromos járművekre ízelítő képeket kaptunk egy új, ezúttal elektromos micorbuszról, de megint csak, semmi kézzel fogható bizonyíték nem volt, hogy ez akár több lenne, mint egy koncepció. A várakozásnak most azonban vége van, hiszen az I.D. Buzz névre keresztelt elektromos mikrobusz már hivatalos jelentések szerint is meg fog jelenni.

vw6

Az Auto Express beszélt a VW vezérigazgatójával, Herbert Diess-szel, aki megerősítette, hogy az új Volkswagen microbusz gyártása már tervben van. A microbusz visszahozza a régi emlékeket a 60-as évekből, de néhány szempontból különbözni fog az eredetitől, az egyik leglényegesebb, hogy a jármű teljesen elektromos lesz, akár csak a koncepciós terveken.

“Fontosak a márkának azok az autók, amikhez érzelmi kötődése van az embereknek. A mai napig rengeteg bogárhátút adunk el, főleg az amerikai piacon, de mostantól az ikonikus microbusz is felkerül a kínálatunkra.” – mondta Herbert Diess.

vw1

Ennél többet egyelőre nem árult el, de a találgatások máris elkezdődtek. Úgy tartják, hogy a microbusz is a Volkswagen MEB platformját fogja használni, akár csak az összes többi elektromos VW modell. Egyes jelentések szerint a microbusz közel 490 kilométert fog tudni megtenni egyetlen töltéssel. A végleges formán még egyelőre dolgoznak, de nagyon fog hasonlítani az I.D. Buzz terveire, amit korábban a Detroit Auto Show-n mutattak be.

És persze azt sem lehet tudni, hogy mikor ülhetünk be először egy vadonatúj Volkswagen microbuszba. Annyi biztos, hogy a legelső MEB platformos autó 2020 előtt nem fog megjelenni, ami azt jelenti, hogy még bőven kell várnunk az elektromos microbusz megjelenésére.

Forrás: http://www.autoexpress.co.uk/