Öko-drive

Teljesen elektromos repülőt mutattak be

Habár a repülés gyors és sokak számára még élvezetes is, ez az egyik legkevésbé környezetbarát módja az utazásnak. Az Eviation Aircraft ezen szeretne változtatni, és nemrég le is leplezték legújabb gépüket, ami teljesen elektromos.

Most tartották az 52. Nemzetközi Párizsi Légi Show-t, ahol a NASA egyik programjának tagja, az Eviation Aircraft leleplezte legújabb művét. A gép egy teljesen elektromos, kis méretű gép prototípusa, ami képes 965 kilométer megtételére egyetlen töltéssel. És a gazdagok örömére, akár már jövőre megtörténhet a hitelesítése és a kommercializálása.

plane1

“Ebben az időben, amikor sokkal inkább össze vagyunk kapcsolva, mint valaha, a mobilitásunkat is hozzá kell alakítani a jelenhez. Repüljön a Szilikon-völgyből San Diego-ba, vagy Szöulból Pekingbe, a teljesen elektromos, zéró kibocsájtású repülőnk lehetőséget ad, hogy olyan gyorsan és magabiztosan szállítsa az utasokat, ahogy azt a globális gazdasági helyzet igényli.” – mondta Omer Bar-Yohay, az Eviation Aircraft vezérigazgatója.

Az elektromos repülő 6-9 utas és két személyzeti tag szállítására alkalmas. És azzal, hogy már 2018-ban elkezdődne a gyártás-előrendelés, az Eviation diktálja egyelőre a meglehetősen sebes iramot az elektromos repülőgépek versenyében.

plane2

Eddig az akkumulátorok energiaátadása és kapacitása miatt korlátozva volt az elektromos repülőkkel történő utazás, de a cég elmondása szerint kifejlesztettek egy új alumínium-levegő akkumulátort, ami lehetővé teszi, hogy úgy repüljenek az emberek, hogy közben nem károsítják a környezetet.

Az Eviation Aircraft ahelyett, hogy más repülőgép gyártókkal versenyezne, okosan az Über-hez hasonló igény szerint rendelhető repülőgép képében pozicionálja magát. Mark Moore, az Über repülésért felelős mérnök-igazgatója szerint a repülési szokások a szemünk láttára alakulnak át. Ők is gondolkodnak hasonlóban, bár ők inkább a kisebb távú légi közlekedésre fektetik a hangsúlyt, mint például a városi dugóban rekedtek “kimentése”. De örömmel fogadták az Eviation repülőjét, mivel Moore szerint ez “az ipar katalizátoraként fog működni”, és csak felgyorsítja az átállást.

Forrás: http://inhabitat.com/