Öko-drive

Több elektromos Hyundai is fog érkezni

A koreai autógyártó, a Hyundai az utóbbi időben hallgatott a - már sok ideje rebesgetett - elektromos szériájáról. Egy keddi bejelentéssel azonban megtört a csönd, és nem mondhatjuk, hogy nem vagyunk elégedettek.

Korábban már felrebbentek olyan pletykák, hogy a Hyundai következő városi terepjárója (SUV), a Kona kap majd egy teljesen elektromos modellt, és ezt az információt végre maga a gyártó is megerősítette. A Kona kisebbik verziójából készül majd egy olyan, ami teljesen elektromos lesz, hatótávolsága pedig 390 km lesz. Ez egészen figyelemreméltó, hiszen ezt jelenleg egyedül a Tesla Model X szárnyalja felül, bár még az Audi, szintén pletykák hírén terjedő városi terepjárójáról nincs hírünk, de az állítólag 480 kilométert lesz képes megtenni. Az elektromos modell valamikor jövőre fog érkezni, erről bővebb információt nem közölt a Hyundai.

Kona

A Kona SUV elektromos modellje után a következő nagy dobása a Hyundai-nak a luxus modelljük lesz, a Genesis, ami szintén kap egy elektromos verziót 2021-ben. Az új Genesis 500 kilométeres hatótávval fog rendelkezni, ami így egy kompetens kihívója lehet a Tesla Model S-nek. Amiről a Hyundai nem beszélt az a Kia elektromos szériája, pedig hivatalos infó, hogy mind a két márka rendelkezni fog elektromos autókkal. Ami azt illeti a vállalat 2020-ig összesen 31 környezetbarát modellt szeretne piacra dobni.

2017 Genesis G90

Ezek a bejelentések azonban nem jelentik azt, hogy a Hyundai hanyagolná az üzemanyagcellás járműveket. Nem rég lerántották a leplet a következő üzemanyagcellás SUV-ről, amit állítólag már negyedik generációs hidrogén cellák fognak működtetni, ami nem csak erősebb, de sokkal nagyobb távolságot lehet vele megtenni, mint a jelenlegi Hyundai Tacson üzemanyagcellás változatával.

Forrás: https://futurism.com/