Öko-drive

Új elektromos autóval állt elő a MINI

A formájáról jól felismerhető MINI hamarosan bővíti a kínálatát egy teljesen elektromos modellel. A MINI Electric-re valamikor 2019-ben számíthatunk majd, ami nem csak belsőleg, de külsőleg is jelentősen el fog térni a MINI Cooper-től, habár az ikonikusnak mondható forma megmarad.

A MINI Electric teljesen hivatalosan jövő hónapban, a 2017 Frankfurt Motor Show-n fog debütálni, ahol a vállalat először leteszteli, hogy az emberek hogyan fogadnak egy új, teljesen elektromos MINI-t. Már csaknem 10 éve annak, hogy a MINI piacra dobta a MINI E elektromos autót, 2008-ban, ami a BMW Group első, teljesen elektromos autója volt.

A MINI új elektromos autója azonban jócskán felül fogja múlni a MINI-t és a MINI E-t. Kezdetnek, az elektromos motor nem fog olyan hűtést igényelni, mint a tradicionális, belsőégésű motorokkal ellátott modellek, így a hűtőrácsot teljesen lezárták, ezzel javítva a légellenállását a kocsinak.

mini6

Elöl a lámpák LED-esek lesznek, ahogy hátul is, azonban a féklámpák az Egyesül Királyság zászlaját fogják kirajzolni a mögöttünk haladó autónak a sötét utakon. Ezen kívül teljesen új felniket is kapott az autó, ami igazán egyedivé teszi a MINI Electric-et.

“A MINI Electric Concept lesz várhatóan, ami újra fogja definiálni a MINI-t. Kompakt, könnyű irányítani, egész egyszerűen az ideális autó a mindennapi vezetéshez. Mindemellett egy teljesen más oldalról közelíti meg a sportosságot, mind teljesítményben, mind látványban.” – mondta Adrian van Hooydonk, a BMW Group Design alelnöke.

mini2

Egyelőre többet nem tudni az autóról, de szeptember 14-én elkezdődik a Frankfurt Motor Show, ahol minden bizonnyal néhány belső specifikáció is napvilágot lát.

Forrás: http://inhabitat.com/