Öko-drive

400 új töltőállomás lesz Európában

2017.11.04. - 21:12  |  Nincs hozzászólás

Szerencsére Európa szerte is egyre népszerűbbek az elektromos autók, és ez a következő évtizedekben, ahogy hamarosan egyre több ország tiltja be a benzines és dízeles autók árusítását, ez a népszerűség csak nőni fog.

Az egyre növekvő igények kiszolgálásához elengedhetetlen az infrastruktúra kiépítése, vagyis egyre több töltőállomásra lesz szükségünk, mindenhol az utakon. Négy autógyártó most összefogott, hogy egész Európában gyors töltőállomásokat telepítsenek. A Daimler, a BMW, a Ford, és a Volkswagen (amibe bele tartozik az Audi és a Porsche is) azon dolgozik, hogy minél több helyen legyen töltőállomás, így már idén el is kezdik a munkát, és 20 állomást hoznak létre. 2020-ra az IONITY névre keresztelt projekt keretén belül már nagyjából 400 elektromos autó töltő lesz elérhető, hogy az ilyen járművekkel közlekedőknek se legyen probléma a hosszú utazás.

Tavaly az USA kormánya kötelezte el magát amellett, hogy egy teljes hálózatot fognak kiépíteni ezekből az állomásokból, hogy kiszolgálják az országszerte érezhető növekvő igényeket. Most valami hasonlót szeretnének csinálni Európában az autógyártók. A müncheni IONITY azzal kezdi a munkát, hogy még év vége előtt 20 nagy teljesítményű töltőállomást helyez el Németország, Norvégia és Ausztria legfőbb útjai mentén. Ezeket segíteni fogja az ÖMV, a Cirlce K, és a Tank & Rast.

ev2

Az állomások 120 kilométeren belül lesznek egymástól, és mindegyik töltési kapacitása 350 kW lesz, hogy lecsökkentsék a töltési időt. Ugyan egyelőre még egyetlen EV sem képes egy ilyen erős töltőt teljesen kihasználni, de a tény, hogy a gyártók mégis így készítik el az állomásokat, azt bizonyítja hogy abszolút gondolnak a jövőre is. Emellett a töltő a legtöbb márkájú és modellű autót képes lesz tölteni, válogatás nélkül.

2018-ban további 100-zal tervezik bővíteni hálózatot, hogy 2020-ra elérjék a 400-at. "Az első Európát átszelő elektromos töltő hálózat elengedhetetlen, annak érdekében hogy megteremtsük a piacot az ilyen járműveknek. Az IONITY teljesíti közös célunkat, hogy az autósoknak gyors töltést és digitális fizetést biztosítson [...]" - mondta a vállalkozás vezetője, Michael Hajesch. A négy autógyártó egyenlő részben osztozik a projekten, és örömmel várják a többi gyártót is, hogy csatlakozzanak.

Forrás: http://media.daimler.com/

Rovat további cikkei

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »

Minden eddiginél erősebb elektromos repülőt épít a Rolls-Royce

Minden eddiginél erősebb elektromos meghajtású sport- és műrepülőgép...

2019.01.25. - 12:52 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »