Technika

E-könyveket árul a Google

Elkezdi árusítani az e-könyveket a Google - jelentette be az amerikai internteóriás egyik szóvivője. Régóta szó volt róla, hogy a cég online árulja majd könyveit, a végleges időpont úgy néz ki július vége lehet – olvasható a cég egyik aloldalán.

Új szolgáltatás indít a Google. Az elsősorban keresőlapként ismert óriáscég e- könyveket kezd el árulni július végétől. A Google Editions nevű új szolgáltatás többlete az Amazon, az Apple, a Barnes & Noble és más versenytársakéhoz képest az lesz, hogy a könyvek számos internetes oldalról elérhetők és több eszközzel is olvashatók lesznek.
A Google könyveit több könyvkereskedő honlapján keresztül is meg lehet majd vásárolni, az üzleti modell szerint egyébként a kereskedő megtarthatja a bevétel jelentős részét. A könyvek olvashatók lesznek többek között a piacot jelenleg domináló Amazon Kindle olvasón, valamint az Apple nemrég piacra dobott iPad készülékén is. A Google közlése szerint a laptopoktól az okostelefonokig voltaképpen minden olyan eszköz alkalmas lesz e-könyvei olvasására, amely rendelkezik internet-hozzáféréssel és böngészővel. A Google Editions a tervek szerint mintegy 500 ezer címmel indul. Az árakról egyelőre nem közöltek semmit, mint ahogy az is kérdéses, hogy milyen partnerekkel működik majd együtt a cég.