Technika

Kétmillió eladott iPad

Az Apple legújabb találmánya az óriási érdeklődéssel várt iPad, immár Európát is meghódította. Alig pár nappal azután, hogy az öreg kontinensen is árulják a készüléket, az eladások meghaladták a kétmilliót – közölte a cég.

Az amerikai cég a múlt héten kezdte meg tábla PC-jének európai értékesítését, a készülék az Egyesült Államokban 60 napja került piacra. Amerikában még egy hónap sem kellett ahhoz, hogy a cég egymillió eladott géppel büszkélkedhessen. A nagyvállalat arról nem közölt részleteket, hogy Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Japánban, Olaszországban, Kanadában, Svájcban, Spanyolországban és Ausztráliában, vagyis azokban az országokban, ahol jelenleg kapható a készülék, pontosan hogyan áll az értékesítés. Újabb piacok július folyamán nyílnak meg a táblapécé előtt.

Az iPad

Az Apple iPad az Apple cég által gyártott táblagép. Márkaneve sokáig nem volt végleges, az Apple az iSlate nevet is bejegyeztette a Magic Slate névvel együtt, az iTablet név is közszájon forgott, de a legelterjedtebb az Apple Tablet név volt. A készülék bemutatása nagy várakozások után 2010. január 27-én történt meg. A készülék nemzetközi bemutatóját eredetileg 2010 áprilisára tervezték, majd készlethiányra hivatkozva májusra halasztották. Május 28-án kezdődik meg Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban az iPad forgalmazása, itt egyaránt wifis és 3G-s modellek is piacra kerülnek