Technika

Napelemes okostelefonok

Az Apple bejegyzett egy új szabadalmat, ami lehetővé teszi: mobiltelefonokat napenergiával üzemeltessenek. Pár éven belül valószínűleg érkezik a napenergiával működő iPhone, iPad és iPod. Az optimista becslések két évet jósolnak.

Hogy ebben egészen pontosan mi az újdonság, és hogyan tud ilyet bejegyeztetni az Apple, amikor mindez már sok-sok éve létezik… az jó kérdés. Ne merüljünk azonban el a nemzetközi és USA szabadalmi jogok és fogalmazások útvesztőjében. A lényeg, hogy ha az Apple bejegyeztet ilyesmit (de még ha csak kérelmet nyújt be), akkor az valamilyen készülődést jelent a szóban forgó fronton. Jelen esetben a napenergiával üzemelő mobilok területén – írja a techline.hu.

A teljes szabadalom, kapcsolási rajzzal és sok oldalas technikai leírással együtt itt megtekinthető – nekünk, átlagos mobilfelhasználóknak ebből egyelőre annyi érdekes, hogy pár éven belül valószínűleg érkezik a napenergiával működő iPhone, iPad és iPod. A pár év szinte biztos: még a legoptimistább becslések is két évet jósolnak, mire a szabadalomból valamilyen prototípus lesz. Hogy mennyire jó ötlet ez, és vajon sikeres lesz-e a „napon tölthető iPhone”, azt még korai lenne megjósolni: sok blogger butaságnak tartja, a Techradar forradalminak – mi pedig kivárjuk, és nem bocsátkozunk jóslatokba.

forrás: techline.hu