Technika

Környezettudatosság és energiahatékonyság a hűtőberendezések korszerű fedésével

Nem ritkán a nagy dolgok is apróságokon múlnak. Miért lenne ez másként az energiafelhasználásban, egészen pontosan a hűtéstechnikában?

Sokunk számára ismerős lehet, hogy a nagyáruházak hűtőpolcai és hűtőládái között sétálva összerezzenünk a hidegtől. A berendezések gyakorlatilag kettős funkciót látnak el ilyenkor: az áruk hűtése mellett a levegőt is klimatizálják, holott utóbbi nem is lenne a feladatuk, ráadásul energiapazarló módon „helyettesítik” a klímát. Ez a kettősség a megfelelő fedés hiányának tudható be.
Az ASR Dizájn Kft. által nyújtott megoldásoknak köszönhetően könnyedén kiküszöbölhető a hűtőberendezések említett diszfunkciója. A széles választékban elérhető üvegajtók és üvegtetők nem csak az energiagazdálkodást teszik sokkal hatékonyabbá, hozzájárulva a fenntarthatósághoz, hanem esztétikailag is sokat javítanak a berendezéseken.


A hazai és nemzetközi referenciákkal rendelkező ASR Dizájn Kft. több áruházlánc és kereskedelmi egység hűtőberendezéseinek a korszerűsítésével hatalmas tapasztalatra tett szert a hűtéstechnikai berendezések fedésében. Az optikailag is kellemes megjelenésű és tökéletesen átlátszó verzióban is elérhető burkolatok nem rejtik el a vásárlók elől a termékeket, így az áru kiválasztását sem akadályozzák. Mivel a hideglevegő nem az eladótérbe áramlik, így a berendezések sokkal hatékonyabban üzemelnek és a környezettudatos áruház energiát is megtakarít.


A cég hűtéstechnikai szolgáltatásai:
– energetikai szaktanácsadás hűtéstechnikai fedéshez
– kereskedelmi mélyhűtők és álló hűtők energiatakarékos fedése, tervezés, tanácsadás
– kereskedelmi hűtők energiatakarékos átalakítása, kivitelezés
– kereskedelmi hűtők és mélyhűtők fedésével kapcsolatos szerviztevékenység

Az ASR Dizájn Kft. által forgalmazott üvegajtók és üvegtetők nyújtotta előnyök:
– egyszerű felszerelés (akár 10 perc alatt megvalósítható két ajtó kivitelezése)

– egyes típusoknál tökéletes átlátszóság

– esztétikus megjelenés

– megfelelően működő levegőkeringető rendszer esetén kitűnő hőszigetelés (egyes modelleknél több mint 30%-os energiamegtakarítás is elérhető)

– a hideg levegő nem jut az eladótérbe, ennek köszönhetően kellemes környezetet teremtenek

– az egyik legolcsóbb fedésmód, így a beruházás gyorsan megtérül

– környezetbarát jelleg (a kisebb energiafelhasználásnak köszönhetően közvetlenül csökkenthető a széndioxid kibocsátás)