Technika

Radiátorral mobilt tölteni?

Napjainkban már ez sem lehetetlen. A Tesla kínálatában található radiátorral nem csak a kellemes hőmérsékletről gondoskodhatunk, hanem elektronikus eszközeinket is feltölthetjük.

Ezentúl nem probléma, ha valaki a fűtőtesten felejtett egy mobiltelefont, egy zenelejátszót vagy éppen egy tablet pc-t.  Persze csak akkor, ha a Tesla által gyártott darabról van szó.

A minimál dizájn az ipari tervező Vincent Gobin elképzeléseit tükrözi, aki egyszerű, de mégis látványos formatervet álmodott meg egy eredetileg teljesen hétköznapi tárgynak. A fekete radiátor azon kívül, hogy hűtő- és fűtő feladatának eleget tesz, megtoldja ezt még egy lépéssel.

A radiátor az előállított hő egy részét villanyárammá alakítja át a beépített thermoelektronikus akkumulátorok segítségével.  Az így keletkező elektromosság az elektromágneses indukción alapuló fejlett rendszer segítségével kerül továbbításra a közvetlen közelben található elektromos készülékekhez.

Tehát van egy látványos fűtőtestünk, mely egyben klimatizál és az elektromos kütyüket is feltölti. A környezetbarát innovációknak köszönhetően az energiahatékonyság, a zöld alapanyagok és egyéb fenntartható kritériumoknak megfelelő termékek mellett egyre több meghökkentően sokoldalú eszköz jelenik meg a piacokon.