Technika

Lájkold a napenergiát – napelemes iPhone töltő

A napenergia kétségkívül az egyik legjobb környezetbarát felfedezés a megújuló energiák közül. Segítségével akár utazás alatt is feltölthetjük lemerült okostelefonunkat.

Az XD Design ablakra helyezhető napelemes töltője remek megoldás azok számára, akik egy percre sem szeretnének elérhetetlenné válni.

Az eszköz működése meglehetősen egyszerű: az ablak felől lévő felület összegyűjti a napenergiát és a töltő belső részén található egység látja el energiával a telefont. A beépített 1400 mAh lítium-ion akkumulátor természetesen újratölthető és mini USB kábel is található a csomagban.

Az 50 euróba kerülő műanyag töltő súlya 0,135 kg.  A mindössze 1,75 cm vastagságú, kocka alakú eszköz biztos sikerre számíthat a piacon. A gyártók már több éve sikeresen hasznosítják a napenergiát az elektromos eszközök ellátáshoz, így az XD Design által piacra dobott kiegészítő nagy reményekkel vághat neki a forgalmazásnak.

Reméljük, hogy a napelemes töltő nálunk hamarosan kapható lesz és a termék ára is csökkeni fog a növekvő keresletnek köszönhetően.