Technika

Napelemes netbookot kínál a Samsung

A hordozható számítógépek kihasználatlan felületein remekül elférnek a hálózattól független gépezést biztosító napelemek. A Samsung az elsők között kínál megújuló energiás netbookot, de azért még ne kezdjünk el szabadtéri LAN partykat szervezni.

A sok beharangozó és látványos tanulmány után végre kereskedelmi forgalomban is kapható a megújuló energiát hasznosító netbook. A Samsung először kicsiben próbálkozik, azaz egy kisebb teljesítményű hordozható géppel szondázza a vásárlók igényeit.

Az NC215S a kijelző hátoldalán hordozza a tiszta energiát biztosító napelemet, mellyel két óra töltés után további egy órát képes hálózattól függetlenül működni. A gép paraméterei a következők: 10,1 colos kijelző, 1024×600-as felbontás, 1GB RAM és 1.66GHz Intel Atom N570 dual-core processzor.

Az NC215S egyelőre nem az a gép, mellyel órákat tölthetünk a szabadban anélkül, hogy hálózati áramra lenne szükségünk. Arra azonban tökéletes, hogy munka után, vagy egy napsütéses hétvégén kiüljünk a parkba és böngésszünk a neten, vagy barátainkkal beszélgessünk.

A napelemes laptopok és netbookok fokozatosan bővülő piaca garantálja, hogy a jövőben nagy eséllyel jelenjenek meg a nagyobb teljesítményű, tisztán napenergiával órákat is működni képes hordozható számítógépek.

greenlaunches.com