Technika

Villanykörte papírból

A zöld áramlat sodrásában a hagyományos, környezetre káros használati tárgyakat gyakran „újrafeltalálják”. Az ilyen törekvések mögött az a látens feltételezés áll, hogy eddigi életformánk fenntartható, csak egy kicsit újra kell gondolni: a fölöslegest lefejteni, a megváltoztathatót megváltoztatni a jó ügy érdekében. És hogy lássuk, ez mennyire lehetséges, itt egy újabb példa: a papírból készült villanykörte.

Tie-Ho Hsu egyszerű, de annál okosabb találmánya – név szerint az Eco Light – újrahasznosított papírból készült, és maga is bármikor újrahasznosítható. Az elektrolumineszcens emulzióval (olyan anyag, amely elektromos áram hatására világít) bevont papír abban a pillanatban elkezd világítani, amint áramot kap, ugyanúgy, mint a régi villanykörte.

Ám elődjével ellentétben az Eco Light csomagoló- és egyéb felesleges anyag nélkül a polcokra akasztható: az ügyes kialakításnak köszönhetően a papíralkatrészek és a foglalat egy kis kompakt egészet alkot. Az ilyen ötleteknek csak örülni tudunk!

Forrás: http://www.yankodesign.com