Technika

Borosdoboz + borosüveg = állólámpa

A Re-Wine egy olyan borosdoboz, amely könnyedén állólámpává alakítható, egy izzó és egy borosüveg szükséges hozzá – ez utóbbi akár el is hagyható. A Miniwiz által létrehozott Re-Wine elsősorban a borosüveget védő vagy esetleg díszdoboz, amely miután csomagolásként nem hasznos többé, lámpaként funkcionálhat. Sőt, az üres (nem visszaváltható) borosüveg sem szemét többé: a Re-Wine-t a nyakára pattintva a lámpa szára lehet, így teljesen egyedi, ízlésünknek megfelelő lámpát készíthetünk.

De ez még nem minden: a Re-Wine 100%-ig újrahasznosított anyagból, ún. POLLIBER-ből készül. A POLLIBER rizsipari melléktermékekből és újrahasznosított hőre lágyuló műanyagból áll: a feldolgozott rizshéj javítja az anyag mechanikai szilárdságát, így a POLLIBER ellenállóbb és tartósabb, mint a hagyományos újrahasznosított műanyagok. Ráadásul a POLLIBER maga is újrahasznosítható, és minimális szén-dioxid kibocsátással készül.

A Re-Wine tehát egy olyan csomagolás ötlete, amely takarékos, újrahasznosított és újrahasznosítható, sőt még eldobnunk sem kell: ha már csomagolásként nem használjuk, lámpaként létezhet tovább.