Technika

Áramtermelés tekeréssel

Milyen jó is az, amikor a kellemeset össze tudjuk kötni a hasznossal – vagy a hasznosat a még hasznosabbal. Ez történik akkor is, amikor a testmozgással össze tudjuk kapcsolni az energiatermelést. Erre ad lehetőséget a K-TOR Power Box néven futó eszköze is.

A Power Box összecsukott állapotában tégla alakú, kinyitva pedig tiszta funkció, semmi sallang: egy kis állványkét pedállal. Tehát még biciklizni sem kell tudni ahhoz, hogy a saját testmozgásunkkal termeljünk áramot.

A Power Box egy kétágú konnektorral van ellátva, ide csak egy AC adaptert kell bedugni, és már mehet is az áramtermelés. A pedálos töltő csak 20 wattosnál kisebb névleges teljesítményű eszközök töltésére alkalmas, vagyis a legtöbb nap, mint nap használt kütyünél használható.

A pedálos áramtermelő természetesen hordozható, így nagy segítség jelenthet útközben, kiránduláson, áramkimaradás esetén, azaz az olyan helyzetekben, amikor nincs kéznél egy fali konnektor. A Power Box mindössze 1,8 kilogramm, így nem is okoz nagy terhet magunkkal cipelni alkalom adtán.

És persze azon túl, hogy a Power Box egy hordozható, megújuló áramforrás, még formában is tartja a használóját. Mivel az eszköz kicsi és stabil, akár az íróasztalnál ülve is használni lehet, csökkentve azáltal az ülőmunkából eredő kellemetlen tunyaságot és rossz közérzetet. Azaz összeköthetjük a kellemeset a hasznossal, eldöntve magunkban, hogy melyik melyik.

Forrás: Gizmag

+ K-TOR