Technika

Kartonkamerával promotált az IKEA

Ugyan lakossági használatra egyelőre nem lesz elérhető, de egy közelmúltban lezajlott sajtókonferencia résztvevői kipróbálhatták, milyen egy saját kezükkel összeszerelt, "eldobható" fotómasinával kattogtatni szerte a városban.

A végtelenül egyszerűen elkészíthető fényképezőgép 40 fotót képes tárolni egyszerre, ezeket USB csatlakozójának köszönhetően számítógépen keresztül lehet letölteni róla. A legújabb IKEA PS kollekciót népszerűsítő gép, név szerint KNÄPPA által készített képek nem olyan jó minőségűek, de a manapság divatos, elvont témákat felvonultató alkotásokhoz talán nincs is szükség tökéletes fényhatásokra és nagy felbontásra.

A környezetbarát KNÄPPA egy összehajtható kartonlapból, műanyag csavarokból, egy nyomtatott áramköri lapból, szenzorból és egy beépített USB csatlakozóból épül fel, és mindössze két darab AAA elem szükséges a beüzemeléséhez. A készülék természetesen könnyen újrahasznosítható, így, ha valaki úgy dönt, hogy nincs már rá szüksége, az ökológiai lábnyom miatt sem fog fájni a feje.

Forrás: http://www.toxel.com