Technika

Vízzel működtetett ébresztőórák

Az új, nagyon dizájnosra sikerült ébresztőóra kerüli az olyan hagyományos energiaforrásokat, mint például az elem. Ehelyett egy megújuló energiaforrást alkalmaz, a vizet.

A vízzel működtetett óra tervezője Mark Bedol. Maga az ébresztőóra 100%-ban víz-meghajtású. Ez nem egy “hibrid” óra, amely elemeket használ, hanem egy teljesen önálló termék, amelyet hajtott fémlemezből alakítottak ki azért, hogy a víz ionjai elég energiát áramoltassanak a készülék számára.

Ez nem az első vízhajtású óra, amely felébreszt egy kis szundikálásból. Az osztrák tervező – Vera Wiedermann – már kiadta az órák hidra-meghajtású alternatíváját, amely nyüzsgő ébresztési hangot bocsájt ki.

Ez azonban egy rendkívül alacsony tech-modell, amely semmi másból nem készült, csak rézből és üvegből. A felhasználónak annyi vizet kell töltenie az órába, hogy azzal jelezze, hány órát szeretne aludni. Amikor eljön az ébredés ideje, akkor a víz eljut a kalapács alá és nyugtató harangjátékot kezd el játszani, nem pedig valami féle idegesítő zümmögést.

fotó: earth911.com