Technika

„Sea View” – nézegessen korallzátonyokat a Google Maps-en!

A Google közzétette a Google Maps-en a Csendes-óceán lélegzetelállító szépségű korallzátonyairól készült panorámaképeit – mostantól a Street View segítségével bárki felfedezheti Hawaii vagy a Fülöp-szigetek zátonyainak élővilágát.

2012 elején indult a Google és a Catlin Seaview Survey közös projektje, melyhez kettős szándék fűződött: egyrészt lehetőséget biztosítani mindenki számára a vízalatti csodák megismerésére, másrészt dokumentálni a törékeny ökoszisztémák változásait, az őket érő hatások következményeit.

Összesen hat különböző, 360°-os felvétel készült: a Nagy-korallzátony 3 pontján, a fülöp-szigeteki Apo szigetnél, valamint 2 helyen Hawaii közelében. A képeket a Catlin Seaview Survey speciális vízalatti kamerájával rögzítették, mely a SVII típusnevet viseli.

Richard Vevers projektvezető szerint az óceán védelme kapcsán az jelenti a legnagyobb problémát, hogy „kívül esik a látókörünkön”, nem foglalkozunk vele érdemben, épp ezért a figyelemfelhívás központi jelentőséggel bírhat az óceánok megóvásában.

Forrás: http://www.inhabitat.com